Sol s medvjeđim lukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Sol s medvjeđim lukom by Shutterstock Shutterstock

Iskoristite sezonu medvjeđeg luka i od samo dva sastojka pripremite ovu aromatiziranu sol koja će biti hit začin proljetnog roštilja!

Sastojci

Broj porcija
200
1 kgkrupne soli
150 glistova medvjeđeg luka

Priprema

1Pripremite listove medvjeđeg luka

Medvjeđi luk operite i posušite pa očistite od stabljiki. Grubo ih nasjeckajte.


2Blendajte listove s malom količinom soli

Ubacite listove medvjeđeg luka u blender i blendajte dok ne dobijete smjesu nalik na pesto.


Ubacite desetinu soli i nastavite s blendanjem dok ne dobijete kremastu glatku smjesu.


Veliki kalup za pečenje obložite masnim papirom. Rasporedite po papiru smjesu soli i medvjeđeg luka.


3Promiješajte dobivenu smjesu s preostalom soli

Dodajte preostalu sol. Promiješajte sve vilicom. Dobit ćete smjesu koja podsjeća na vlažni pijesak.


4Sušite na zraku ili u pećnici

Sušite smjesu na suncu oko 8 sati. Ako želite ubrzati proces, sušite u pećnici zagrijanoj na 80 stupnjeva, otprilike 2 sata.


Pustite da se sol potpuno ohladi pa je prebacite u zatvorene posude i čuvajte na hladnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.