Zagrijte veću tavu na srednje jakoj vatri, dodajte mljevenu junetinu, te ju drvenom kuhačom usitnite i pecite dok ne dobije boju, otprilike 10 minuta. Višak masnoće, žlicom, izvadite iz tave, meso prebacite na tanjur, tavu lagano prebrišite i vratite na vatru.
Na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i začinite sa soli i paprom. Pirjajte otprilike 3 minute dok ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice, špinat, češnjak i čili, sve dobro promiješajte i pirjajte dok špinat ne uvene. Dodajte i meso i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Umiješajte korijander i smjesu prebacite u posudu.
Dvije vrste naribanog sira stavite u posudu pa ih promiješajte.
Stavite tavu na srednje jaku vatru i dodajte pola žličice maslaca. Na rastopljeni maslac položite tortilju i pospite s 2 žlice sira, ali samo po jednoj polovici. Po siru rasporedite 1/8 smjese od junetine, pa posipajte s još 2 žlice sira. Polovicu tortilje bez nadjeva preklopite preko nadjeva, poklopite tavu poklopcem i pecite otprilike 2 minute ili dok se sir ne počne topiti. Preokrenite tortilju, otklopite i pecite još 2 do 3 minute. Ponovite postupak s preostalim tortiljama.
Quesadillu prebacite na dasku za rezanje i ostavite da ohladi minutu do dvije prije rezanja, a zatim ju narežite na dva ili tri manja trokuta.
Poslužite ih uz kiselo vrhnje, umak od rajčice i kriške limete.
(po porciji)