Quesadilla s junetinom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Quesadilla s junetinom
Quesadilla s junetinom
Začinjena mljevena junetina, puno sira i hrskava tortilja kombinacija su sastojaka od kojih se dobiva poznato jelo pod nazivom „Quesadillas“. Blago pikantne okuse možete ublažiti uz posluživanje kiselog vrhnja, umaka od rajčice i soka od limete.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gmljevene junetine
1 žlicamaslinovog ulja
50 gnasjeckanog luka
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu
3 žlicekoncentrata rajčice
30 ggrubo nasjeckanog špinata
1 češanjprotisnutog češnjaka
1 žličicačilija u prahu
2 žlicenasjeckanog korijandera
4 žlicemaslaca
8tortilja
90 gnaribanog cheddar sira
90 gnaribanog gauda sira
Kiselo vrhnje i umak od rajčice za serviranje
Kriške limete za serviranje

Priprema

1Ispecite meso

Zagrijte veću tavu na srednje jakoj vatri, dodajte mljevenu junetinu, te ju drvenom kuhačom usitnite i pecite dok ne dobije boju, otprilike 10 minuta. Višak masnoće, žlicom, izvadite iz tave, meso prebacite na tanjur, tavu lagano prebrišite i vratite na vatru.


2Pirjajte

Na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i začinite sa soli i paprom. Pirjajte otprilike 3 minute dok ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice, špinat, češnjak i čili, sve dobro promiješajte i pirjajte dok špinat ne uvene. Dodajte i meso i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Umiješajte korijander i smjesu prebacite u posudu.


3Promiješajte sir

Dvije vrste naribanog sira stavite u posudu pa ih promiješajte. 


4Zapecite tortilje

Stavite tavu na srednje jaku vatru i dodajte pola žličice maslaca. Na rastopljeni maslac položite tortilju i pospite s 2 žlice sira, ali samo po jednoj polovici. Po siru rasporedite 1/8 smjese od junetine, pa posipajte s još 2 žlice sira. Polovicu tortilje bez nadjeva preklopite preko nadjeva, poklopite tavu poklopcem i pecite otprilike 2 minute ili dok se sir ne počne topiti. Preokrenite tortilju, otklopite i pecite još 2 do 3 minute. Ponovite postupak s preostalim tortiljama.


5Narežite

Quesadillu prebacite na dasku za rezanje i ostavite da ohladi minutu do dvije prije rezanja, a zatim ju narežite na dva ili tri manja trokuta.


6Poslužite

Poslužite ih uz kiselo vrhnje, umak od rajčice i kriške limete. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
701.97 kcal
Proteini
34.33 g
Masnoće
45.7 g
Ugljikohidrati
37.83 g
Kolesterol
127.09 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.