Meksička pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Meksička pita by Shutterstock Shutterstock

Hrskava i pikantna, ova meksička pita puno je bolja od one iz pekare. Tu je recept.

Sastojci

Broj porcija
24

Tijesto

750 gbrašna
400 mltople vode
25 gsoli
2 žliceulja

Nadjev

1,5 kgmljevenog mesa
300 gkukuruza iz konzerve
200 gcrvenog graha iz konzerve
1 žličicačili začina
15 gsoli
1 žličicaslatke paprike
100 mlumaka od rajčice
100 gkoncentrata rajčice
80 mlulja
nekoliko kapi Tabasca

Dodatno

maslac
ulje

Priprema

1 Napravite tijesto

Možete koristiti i gotove kore za savijaču, no ako želite sami napraviti tijesto, pomiješajte sve sastojke za tijesto, oblikujte ga u valjak pa ga podijelite u 12 jednakih loptica od otprilike 100 g.


Loptice stavite u lim za pečenje i dobro ih premažite uljem kako se ne bi osušile, pokrijte ih prozirnom folijom te pustite da odmaraju dok vi pripremate nadjev.


2 Napravite nadjev

Na tavi zagrijte ulje pa mu dodajte mljeveno meso i sve začine. Dinstajte desetak minuta, uz stalno miješanje. Zatim dodajte umak i koncentrat od rajčice, smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta.


Dodajte Tabasco (ako koristite), kukuruz i grah i sve sjedinite. Ostavite da se nadjev malo prohladi prije nego napunite pite.


3 Napunite tijesto i ispecite

Uzmite jednu lopticu od tijesta pa na radnoj površini stavite gornju stranu tijesta dolje, a donju stranu tijesta gore. S masnim rukama tijesto prstima razvlačite od sredine prema rubovima, a ostale loptice ponovno pokrijte folijom dok to radite.


Sami odredite debljinu tijesta, a kada ga razvučete, napunite ga nadjevom i umotajte poput štrudle. Pitu prerežite na pola i složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, a zatim isti postupak ponovite i s preostalim tijestom i nadjevom.


Pite stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite ih dok ne porumene. Kada budu gotove, još vruće ih premažite s otopljenim maslacem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.