Mamina torta od jagoda

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Mamina torta od jagoda by Shutterstock Shutterstock

Jednostavna i brzo gotova. Definitivno će je svatko znati napraviti.

Foto: Shutterstock/Wooden Earth Cutlery

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

5jaja
180 gšećera
5 žlicavode
200 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo

Dodatno

500 mlslatkog vrhnja
500 gjagoda
2 žlicešećera

Priprema

1 Napravite smjesu za biskvit

Jaja miksajte sa šećerom da nastane pjenasta i svijetla smjesa. Dodajte vodu, glatko brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte da nestanu eventualne grudice.


2 Ispecite ga, ohladite, prerežite

Okrugli kalup za tortu premažite s malo ulja ili maslaca (to radimo da se papir za pečenje zalijepi) i obložite papirom za pečenje.


Izlijte smjesu, poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.


Pečeni biskvit ohladite i prerežite na pola da dobijete dva tanja biskvita.


3 Pripremite jagode, istucite slatko vrhnje

Polovicu jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte sa šećerom. Drugu polovicu narežite na pola, one će ići na vrh torte.


Slatko vrhnje izmiksajte u šlag.


4 Složite tortu

Prvi dio biskvita prelijte s malo soka koje su pustile jagode. Premažite s polovicom tučenog slatkog vrhnja i stavite jagode koje ste pomiješali sa šećerom.


Poklopite drugom polovicom biskvita pa premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja. Ukrasite s jagodama koje ste prerezali na pola.


Ohladite prije rezanja, bit će dovoljno i sat vremena, čisto da se šlag malo stisne i biskvit natopi sokom od jagoda.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.