Cheesecake od jagoda bez brašna i šećera

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake od jagoda bez brašna i šećera by Maja Kalaica Maja Kalaica
Cheesecake od jagoda bez brašna i šećera by Maja Kalaica Maja Kalaica
Cheesecake od jagoda bez brašna i šećera by Maja Kalaica Maja Kalaica

Nikad dosta cheesecakea. :)

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
100 gbadema
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicaarome od vanilije
50 mlmlijeka
80 gzamjene za šećer (ja koristim tekuću steviju)
2 žlicewhey praha
2 žlicekakao praha

Krema

500 mlvrhnja za šlag
300 gkrem sira
korica naranče
aroma vanilije
želatina u prahu
300 gjagoda

Priprema

Biskvit

1Pripremite jaja, a bademe sameljite

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bademe sameljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.


2Žumanjcima dodajte bademe

Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite s ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.


3Bjelanjke dodajte u smjesu od žumanjaka

Polako dodajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka. Lagano kuhačom dodajte kako se ne bi izbio sav zrak iz bjelanjaka.


4Pecite 15 do 20 minuta

Smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu (26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno premazati s malo ulja.


Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min. Biskvit ohladite i odvojite od papira te ga vratit u kalup.

Krema

5Napravite želatinu

Za pripremu kreme, prvo napravite želatinu po uputama s pakiranja i ostavite da nabubri.


6Izradite vrhnje za šlag

Vrhnje za šlag izradite i dodajte mu krem sir, zamjenu za šećer, aromu, koricu.


Nabubrenu želatinu otopite na slaboj vatri i dodajte u pripremljenu kremu miksajući.


7Kremu premažite preko biskvita

Kremu premažite preko biskvita i po želji stavite jagode kako bi bile prekrivene kremom.


Tortu ohladite i ukrasite listićima badema.

Maja Kalaica
Maja Kalaica