Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bademe sameljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.
Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite s ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Polako dodajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka. Lagano kuhačom dodajte kako se ne bi izbio sav zrak iz bjelanjaka.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu (26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno premazati s malo ulja.
Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min. Biskvit ohladite i odvojite od papira te ga vratit u kalup.
Za pripremu kreme, prvo napravite želatinu po uputama s pakiranja i ostavite da nabubri.
Vrhnje za šlag izradite i dodajte mu krem sir, zamjenu za šećer, aromu, koricu.
Nabubrenu želatinu otopite na slaboj vatri i dodajte u pripremljenu kremu miksajući.
Kremu premažite preko biskvita i po želji stavite jagode kako bi bile prekrivene kremom.
Tortu ohladite i ukrasite listićima badema.