Izoldina torta od sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Izoldina torta od sira by Shutterstock Shutterstock

Torta od sira pripremljena na njemački način. Ukoliko u trgovinama ne uspijete pronaći quark sir, možete se poslužiti krem sirom ili procijeđenim svježim kravljim sirom.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

90 gmaslaca
120 gšećera
1jaje
1 žličicapraška za pecivo
320 gbrašna

Nadjev

510 gsvježeg sira
3 žliceulja
180 gšećera
1 paketićvanilin šećera
2 pakiranjapudinga od vanilije (80 g)
2žumanjka
1jaje
500 mlmlijeka
120 ggrožđica namočenih u rum

Priprema

1Pripremite podlogu

Natopite grožđice u 4 žlice ruma najmanje jedan sat prije pripreme.


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i lagano namastite kalup za torte promjera 23 cm.


U zdjeli pomiješajte maslac i šećer tako da dobijete glatku smjesu.


Umiješajte jaje pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Zamijesite tijesto.


Utisnite tijesto u dno i duž stijenki kalupa za torte.


2Pripremite nadjev

Pomiješajte svježi sir, ulje, šećer, vanilin šećer i smjesu za puding u velikoj zdjeli tako da dobijete glatku smjesu. Dodajte natopljene grožđice i malo promiješajte kako bi se raspodjelile po smjesi.


Dodajte žumanjke, jaje, mlijeko i limunov sok i umutite smjesu tako da postane glatka.


Ulijte smjesu u pripremljeni kalup.


3Pecite u pećnici

Pecite u zagrijanoj pećnici dok se nadjev ne prestane micati kada protresete posudu, oko 1 sat.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.