Šunku i špek skuhajte dan ranije. Ostavite da se hlade u vodi u kojoj su se kuhali. Najbolje bi bilo da imate domaće suho, dimljeno meso.
Šunku, špek, mladi luk i kruh nasjeckajte na kockice.
U nasjeckane sastojke dodajte razmućena jaja, sol i papar. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite da malo odstoji.
Dimljeni svinjski želudac ili šira crijeva namočite da budu elastična.
Crijeva napunite pripremljenom smjesom. Pazite da ih ne prepunite jer jaja kuhanjem udvostručuju volumen. Krajeve dobro zavežite ili zašijte kako smjesa ne bi curila.
Pripremite si veću količinu vodu. Nadjev stavite kuhati dok vam voda još nije ključala kako crijevo ne bi popucalo.
Za vrijeme kuhanja nadjev je potrebno ponekad bocnuti kako bi izašao višak zraka.
Nakon sat do sad i pol vremena nadjev je kuhan. Izvadite ga da se potpuno ohladi.
Nadjev možete peći u pećnici tako da ga stavite u podmazani kalup. Taj kalup stavite u jedan veći koji ste ispunili vodom. Pecite na 200° oko sat vremena.