Princeze

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Princeze by Shutterstock Shutterstock

Tko ne voli princes krafne? Svi vole princes krafne! A najmekše i najkremastije princes krafne rade se točno po ovom receptu.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

200 mlulja
200 mlvode
200 gglatkog brašna
6jaja
sol

Krema

6jaja
140 gšećera
140 gglatkog brašna
2vanilin šećera
1 lmlijeka
100 gšečera (za bjelanjke)

Priprema

Tijesto

1Zagrijte vodu i ulje pa dodajte brašno

Za tijesto zagrijte vodu i ulje do vrenja. Malo posolite, sklonite s vatre pa pjenjačom umiješajte brašno. Masa mora biti gusta. Vratite posudu na vatru pa uz miješanje kuhajte par minuta (1-2 min). Masa je gotova kada je jednolično sjajna i da se potpuno odvaja od posude. 


2Rashladite, dodajte jaja

Smjesu malo rashladite zatim umiješajte mikserom jaje po jaje. Potrebno je miksati svako jaje tako dugo dok se ne stopi s ostatkom smjese.


3Oblikujte "hrpice" i stavite peći

Smjesu vadite žlicom i oblikujte manje hrpice u većem limu na papiru za pečenje. Između karfnica ostavite razmak jer će se prilikom pečenja dići. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 stupnjeva 25 minuta.

Krema

1Izmiksajte žumanjke

Za kremu miksajte žumanjke, vanilin šećer, šećer i brašno te oko 200 ml mlijeka. 


2Ostatak mlijeka zakuhajte

Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njega dodajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne (otprilike 7 min).


3Čvrsto izmiksajte bjelanjke pa ih umiješajte u kremu

U još vrelu kremu umiješajte čvrsto izmiksan snijeg od bjelanjaka sa 100g šećera.


4Složite princeze

Pečeno tijesto prerežite na pola, nadjenite ohlađenom kremom i pokrijte drugom polovicom (u princeze možete dodati i šlag, razno voće po želji npr. jagode...). Nadjenute princeze dobro ohladite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.