Za tijesto zagrijte vodu i ulje do vrenja. Malo posolite, sklonite s vatre pa pjenjačom umiješajte brašno. Masa mora biti gusta. Vratite posudu na vatru pa uz miješanje kuhajte par minuta (1-2 min). Masa je gotova kada je jednolično sjajna i da se potpuno odvaja od posude.
Smjesu malo rashladite zatim umiješajte mikserom jaje po jaje. Potrebno je miksati svako jaje tako dugo dok se ne stopi s ostatkom smjese.
Smjesu vadite žlicom i oblikujte manje hrpice u većem limu na papiru za pečenje. Između karfnica ostavite razmak jer će se prilikom pečenja dići. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 stupnjeva 25 minuta.
Za kremu miksajte žumanjke, vanilin šećer, šećer i brašno te oko 200 ml mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njega dodajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne (otprilike 7 min).
U još vrelu kremu umiješajte čvrsto izmiksan snijeg od bjelanjaka sa 100g šećera.
Pečeno tijesto prerežite na pola, nadjenite ohlađenom kremom i pokrijte drugom polovicom (u princeze možete dodati i šlag, razno voće po želji npr. jagode...). Nadjenute princeze dobro ohladite.