Frangipane pita s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Frangipane pita s jagodama by Tamara Ivančić Tamara Ivančić
Frangipane pita s jagodama by Tamara Ivančić Tamara Ivančić
Frangipane pita s jagodama by Tamara Ivančić Tamara Ivančić

Sezona jagoda naveliko je krenula, a Tamara Ivančić s bloga Ave dulcis ih je odlučila iskoristiti za prhku pitu s jagodama.

Sastojci

Broj porcija
4

Prhko tijesto

200 gbrašna
110 gmaslaca
40 gsmeđeg šećera
1jaje
sol
par žlica hladne vode

Frangipane sloj

100 gmljevenih badema
80 gmaslaca
50 gsmeđeg šećera
cimet
sol
1naranča - sok i korica
1jaje
1 žlicabrašna

Priprema

Prhko tijesto

1Umijesite tijesto

Sve sastojke za tijesto stavite u multipraktik. Ako nemate multipraktik možete zamijesiti i rukama. Napravite prhko tijesto. Po potrebi dodajte još hladne vode ukoliko vam se tijesto nije lijepo oblikovalo.


2Stavite u hladnjak

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.

Frangipane sloj

3Omekšajte maslac sa šećerom

Omekšajte maslac i šećer pa dodajte ostale sastojke.

Slaganje

4Razvaljajte tijesto

Prhko tijesto razvaljajte. Obložite njime kalup.


5Dodajte sloj s jagodama

Preko tijesta rasporedite frangipane sloj pa utisnite polovice jagoda.

Sve posujte listićima badema.

Pečenje

6Pecite na 180° i to 30 minuta

Prhku pitu pecite na 180° i to 30 minuta.

Poslužite uz slatko vrhnje, sladoled ili jednostavno posipajte šećerom u prahu.

Tamara Ivančić
Tamara Ivančić