Kiflice s bučinim brašnom

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kiflice s bučinim brašnom by Dominik Antoljak Dominik Antoljak
Kiflice s bučinim brašnom by Dominik Antoljak Dominik Antoljak

Kiflice od bučinog brašna i sjemenki dao nam je Dominik Antoljak, vlasnik OPG-a Antoljak, koji se bavi proizvodnjom ulja, brašna i grickalica od bučinih sjemenki.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

350 gglatkog brašna
50 gbučinog brašna
5 gsoli
7 gsuhog kvasca
5 gšećera
70 mlsuncokretovog ulja
30 mlbučinog ulja
250 mltoplog mlijeka
bučine koštice
cvijet soli
1jaje za premaz

Priprema

Tijesto

1Stavite kvasac da se diže

Suhi kvasac pomiješajte s malo brašna, šećera i toplog mlijeka. Ostavite na toplom kako bi kvasac proradio.


2Dodajte ostale sastojke

Kada je kvasac proradio prebacite ga u veću posudu. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Pokrijte čistom krpom i ostavite da se diže sat vremena.


3Razvaljajte tijesto

Kada se tijesto diglo razvaljajte ga i oblikujte kiflice.


4Pecite ih 15 do 20 minuta

Kada ste oblikovali kiflice, premažite ih jajetom, posipajte bučinim sjemenkama i cvijetom soli.


Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva i to 15 do 20 minuta sve dok ne dobiju lijepu boju.