U posudu za kuhanje stavite mlijeko te mu odmah dodajte maslac pa zagrijavajte do vrenja. Kada zakipi, umiješajte griz. Cijelo vrijeme miješajući kuhajte smjesu nekoliko minuta dok vam se ne počne odvajati od posude. Smjesa će biti jako gusta i zbijena, ali ne brinite, tako mora biti. Samo pripazite da nema grudica neotopljenog griza.
Kada se smjesa odvaja od stijenki posude, maknite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Povremeno promiješajte da razmrvite smjesu i da dobijete konzistenciju pijeska.
U ohlađenu smjesu dodajte 3 žumanjka, a od bjelanjaka istucite čvrst snijeg. Dobro izmiješajte žumanjke i kuhani griz te dodajte malo soli i šećera. Kada je smjesa kompaktna, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Rukama oblikujte okruglice, knedle. Vrlo lako se oblikuju i podatne su za rad jer se smjesa ne lijepi za dlanove.
U veći lonac stavite kuhati vodu koju ćete malo posoliti. Kada zakuha, lagano spustite po nekoliko knedli i kuhajte ih 10-ak min. Ponovite postupak dok ne skuhate sve. Od ove količine sastojaka dobila sam nekih 15 knedli.
Možete ih odmah poslužiti uz mesna jela i umake ili ih začiniti krušnim mrvicama poprženim na maslacu i slatkim, voćnim umakom.