Ivanina Bounty torta

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ivanina Bounty torta by Ivana Basarac Ivana Basarac

Bounty torta po receptu Ivane Basarac iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

1jaje
40 gšećera
0,5vanilin šećera
40 mlulja
50 ml mlijeka
35 gglatkog brašna
10 gkakaa
3 gpraška za pecivo
1 prstohvatsoli

Preljev biskvita

150 mltoplog mlijeka
2 žlicešećera

Krema

530 mlmlijeka
110 gšećera
1vanilin šećer
75 ggriza
140 gkokosa
90 gmaslaca

Ganache

100 gmaslaca
200 gčokolade sa 52% kakaa
100 mlmliječnog vrhnja za šlag

Čokoladni drip

80 gčokolade sa 52% kakaa
100 mlmliječnog vrhnja za šlag

Kuglice

50 gkokosa
50 gmlijeka u prahu
50 mlmliječnog vrhnja za šlag
50 gšećera u prahu
100 gčokolade

Priprema

Kuglice

1Otopite čokoladu

Čokoladu otopite na pari.


2Dodajte ostale sastojke

Dodajte kokos, mlijeko u prahu, vrhnje za šlag i šećer u prahu, dobro promiješajte.


3Oblikujte kuglice

Od dobivene smjese rukama oblikujte kuglice i umočite ih u otopljenu čokoladu.

Ganache

4Otopite čokoladu i maslac

U posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa otopite na pari.


5Umiješajte vrhnje za šlag

Kad se sve sjedini maknite s vatre i umiješajte vrhnje za šlag. Ostavite da se ohladi.

Biskvit

6 Izmiksajte jaje i šećer

Jaje, šećere i sol pjenasto izmiksajte.


7Dodajte ostale sastojke

Dodajte mlijeko, ulje, obje vrste šećera, glatko brašno, prašak za pecivo i kakao. Dobro sjedinite.


8Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Pecite na 180 stupnjeva 12 - 15 minuta u kalupu promjera 18 centimetara. Postupak ponovite s ostalim biskvitima (ukupno 3 biskvita).


9Prelijte pečene biskvite

Zagrijte mlijeko sa šećerom, prelijte po pečenim biskvitima.

Krema

10Zakuhajte mlijeko i obje vrste šećera, dodajte griz i kokos

Mlijeko i šećere zakuhajte, maknite s vatre te umiješajte griz i kokos. Vratite na vatru, kuhajte oko dvije minute dok se krema ne zgusne.


11Umiješajte maslac

U kuhanu kremu odmah umiješajte narezani maslac.

Slaganje

12Pripremite kalup

Na tanjur za posluživanje postavite podesivi obruč za tortu, rubove obložite acetatnom folijom. 


13Slažite naizmjence biskvit i kremu i ohladite

Stavite prvi biskvit, nanesite 1/2 vruće kreme, poklopite sljedećim biskvitom, zatim ostatkom kreme i na kraju zadnjim biskvitom. Odložite u hladnjak na minimalno dva sata. 


14Ohlađenu premažite ganacheom

Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa te je premažite ohlađenim ganacheom. Odložite u hladnjak.


15Pripremite čokoladni drip

Čokoladu sitno nasjeckajte. Mliječno vrhnje za šlag zagrijte do točke vrenja, prelijte preko čokolade. Malo pričekajte da se čokolada otopi, zatim sve dobro izmiješajte. Ukrasite pomoću slastičarske vrećice.