Torta od mrkve s kremom od milerama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od mrkve s kremom od milerama

Osvježavajuća ljetna torta s bogatim biskvitom, mirisnim bademima i orasima i hladnom kremom.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

150 gglatkog brašna
80 gpoprženih i mljevenih badema
1 žličicasode bikarbone
1 žličicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli
1 žličicacimeta
1 žličicađumbira u prahu
½ žličicemuškatnog oraščića
3 žlicesoka od naranče (i jedna naribana kora)
4jaja
100 gsmeđeg šećera
1 žlicaarome vanilije
120 mlulja
300 gnaribane mrkve
80 goraha + šaka oraha za posipanje

Krema

100 gmaslaca
280 gmilerama
85 gšećera u prahu
aroma vanilije

Priprema

1 Pomiješajte posebno suhe, a posebno mokre sastojke

U zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, đumbir, muškatni oraščić i koricu naranče.


U drugoj zdjeli izmiksajte jaja i šećer pa dodajte ulje i vaniliju. Dodajte suhe sastojke iz prve zdjele pa naribanu mrkvu i orahe. Na kraju dodajte i 3 žlice soka od naranče.


2 Ispecite biskvit

U kalup promjera 20 cm stavite papir za pečenje pa ulijte pola smjese i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjerite čačkalicom ako je gotovo).


Izvadite pa ispecite i drugu polovicu smjese (ili pecite istovremeno ako imate dva kalupa). Ohladite, a dok se biskviti hlade, napravite kremu.


3 Napravite kremu

Mikserom izradite maslac pa dodajte šećer, a na kraju i mileram. Dobro izmiksajte pa stavite u zamrzivač na pola sata.


4 Složite tortu

Prvi biskvit premažite kremom, zatim stavite drugi biskvit i premažite ostatkom kreme te ukrasite sjeckanim orasima. Ohladite i poslužite.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog