Cheesecake s jagodama koji se ne peče

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s jagodama koji se ne peče by Shutterstock Shutterstock

Em je s jagodama, em se ne peče... Vrlo brzo će postati i vaš omiljeni desert za tople dane!

Sastojci

Broj porcija
12

Kora

500 gmljevenih keksa
200 gmaslaca
30 gšećera u prahu
mlijeko po potrebi

Nadjev

500 mlslatkog vrhnja
1kremfix
4 žlicemascarpone sira
1vanilin šećer
220 gšećera u prahu
1mljevena želatina

Preljev

500 gjagoda
4 žlicešećera
100 mlvode
1mljevena želatina

Priprema

Kora

1Izradite koru

U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, omekšali maslac, šećer u prahu i mlijeko.


2Smjesu utisnite u kalup

Dobivenu smjesu za koru ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak.

Nadjev

1Umutite slatko vrhnje i kremfix

Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix.


2Dodajte mascarpone i šećer

U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjediili.


3Dodajte želatinu

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru.

Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.


Preljev

1Pripremite jagode

Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno.


2Prokuhajte sa šećerom

U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju.


3Dodajte želatinu

Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.


4Prelijte

Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.