U velikoj tavi na srednje jakoj vatri popržite bademe i bučine sjemenke. Pržite jednu minutu pa dodajte suncokretove sjemenke i pržite još minutu. Cijelo vrijeme miješajte. Dodajte sezam te poklopite tavu i nastavite pržiti još 30-ak sekundi. Tavu povremeno protresite.
Pržene sjemenke pretresite u zdjelicu pa im dodajte javorov sirup uz prstohvat soli te dobro izmiješajte.
U velikoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U manjoj posudi istucite jaja, mlaćenicu, mlijeko i med.
Smjesu s jajima polako umiješajte u suhe sastojke te miješajte dok se ne sjedine. Ako vam se smjesa čini previše gusta, dodajte još otprilike 60 ml mlijeka.
Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje te izlijte otprilike 60 ml smjese i pecite sa svake strane otprilike 2 minute, dok ne postanu zlatno-smeđe.
Poslužite odmah na svakom tanjuru po tri palačinke s nadjevom i dodatnog javorovog sirupa.
(po porciji)