Slavonska pogača s pojačanjem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavonska pogača s pojačanjem

Sastojci

Broj porcija
4
400 gglatkog brašna
sol
250 mlmlake vode
20 gsvježeg kvasca

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi otopite kvasac, te s ostalim sastojcima dobro izradite tijesto u posudi, mora biti malo rjeđe i ljepljivo.


Ostavite da odstoji oko pola sata.


2 Oblikujte pogaču

Tijesto prebacite na lim obložen papirom za pečenje.


3 Ispecite

Istapkajte prstima (umočite prste u vodu) i stavite peći na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta.


4 Razrežite i prelijte masnoćom

Kada se ohladi odrežite pokopac (gornji dio) što tanje. Pogaču narežite na kocke, ali ne do kraja.


Na malo ulja ispržite sitno sjeckane dimljene slanine i s tom masnoćom zalijte pogaču.


Poslužite uz kobasu, pečena jaja, sir, ajvar, salatu.