Brzinski slanci

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzinski slanci by Tomislava Meštrović Tomislava Meštrović

Ako vam se jedu slanci, a pekarnica vam je predaleko, napravite ove brzinske slance prema receptu naše čitateljice Tomislava Meštrović. Recept je podijelila u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, pronađite ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
12
350 gglatkog brašna
1suhi kvasac
šećer
250 mlmlijeka
3 žlicečvrstog jogurta
4 žliceulja
sol
½ žličicepraška za pecivo

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U lončiću zagrijte mlijeko, dodajte šećer i kvasac i pustite da kratko odstoji.


2 Zamijesite tijesto

Druge sastojke pomiješajte žlicom, dodajte im aktivirani kvasac i umijesite tijesto.


Nauljenim rukama oblikujte kuglu i pustite da se diže 30 minuta (po potrebi dodajte malo brašna).


3 Formirajte slance

Nakon 30 minuta oblikujte 12 manjih kugla i ostavite 10 minuta. Kugle razvaljajte i formirajte u slanac pa ostavite da odmore još 10 minuta.


4 Ispecite

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 10 minuta.


5 Išarajte ih smjesom vode i brašna

Slance izvadite van i išarajte smjesom od brašna, soli i vode pa ih ponovo pecite 10 minuta, ovaj puta na 220 stupnjeva.


6 Premažite ih uljem

Kada su ispečeni i pozlaćeni, premažite ih uljem da se sjaje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.