Paprike operite, prepolovite i očistite od koštica.
Zakuhajte mješavinu octa i vode. Dodajte sol i šećer pa miješajte dok se ne otope. Zatim dodajte papar u zrnu, očišćeni češnjak i ulje pa zagrijavajte do vrenja.
Nakon što mješavina zakuha, ostavite da kuha 5- 10 minuta, zatim oprezno u tekućinu spustite deset do dvanaest polovica paprika. Zavrijte tekućinu, kada ponovo počne kuhati, izvadite paprike šupljikavom žlicom i stavljajte u pripremljene, oprane, sterilizirane i vruće staklenke. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve paprike.
Kad ste utrošili sve paprike, izvadite češnjak iz tekućine, toplim zaljevom prelijte paprike gotovo do vrha staklenke. Poklopite, poklopce nemojte zavrtati. Staklenke privremeno poklopite tanjurićima i ostavite preko noći.
Idući dan preostalom tekućinom zalijte paprike do vrha i zatvorite staklenke. Ukoliko nemate dosta tekućine, napravite novu, ostavite da se malo prohladi i dolijte u staklenke tako da tekućina potpuno prekrije paprike.
Paprike su spremne za konzumaciju nakon 3-4 tjedna. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.