Varivo od svježih krastavaca

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od svježih krastavaca by Shutterstock Shutterstock

Nema razloga da krastavce koristite samo sirove, ovo bi se varivo moglo svidjeti svima, zaista se jednostavno i brzo priprema, a i vrlo je isplativo financijski.

Sastojci

Broj porcija
4
4krastavca, veća
3krumpira, srednje veličine
1kiselo vrhnje
2 žlicebrašna
2 češnjačešnjaka, protisnuta
slatka crvena mljevena paprika
svježi ili sušeni kopar
svinjska mast ili ulje
sol
papar

Priprema

1Ogulite i narežite krastavce

Krastavce operite, ogulite i narežite na ploškice. Posolite ih i ostavite sa strane dok pripremate krumpir.


2Krumpir narežite na kockice

Krumpir operite, ogulite i narežite na malene kockice kako bi se što prije skuhao.


3Ocijedite krastavce

Krastavce lagano ocijedite od viška vode, ali ih ne morate gnječiti ili brisati papirnatim ručnicima.


4Napravite zapršku

Na masti ili ulju popržite brašno. Ukoliko ne volite zapršku, možete preskočiti ovaj dio.


5Umiješajte krumpir i češnjak

Na poprženo brašno dodajte žličicu crvene paprike. Dodajte sitno narezani krumpir i protisnuti češnjak. Miješajte sve zajedno oko jednu minutu ili dok ne osjetite da je češnjak pustio miris.


6Prelijte krumpir vodom

Krumpir prelijte vodom tako da sve prekrije. Možete koristiti i povrtni temeljac. Dobro promiješajte i pazite da se ne stvaraju grudice.


7Dodajte krastavce

Pustite da krumpir krčka 5 minuta, pa dodajte krastavce. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko dvadeset minuta ili dok krumpir nije kuhan.


8Dodajte vrhnje

Pred sam kraj kuhanja, dodajte kiselo vrhnje, začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu, te dodajte svježi ili sušeni kopar.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.