Na dasci za rezanje odrežite krajeve svake plantane i nožem zarežite koru po dužini od vrha do dna.
Pokušajte zarezati samo koru bez da zahvatite plod, ali imajte na umu da su plantane prilično tvrde i proces guljenja zahtijeva nešto snage. Prstima otvorite i uklonite čvrstu vanjsku koru.
Narežite plantane na komade, debljine oko 2 centimetra.
Napunite veliku tavu s debelim dnom uljem, otprilike do jedne trećine. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi nekoliko minuta tako da ude toplo, ali ne prevruće.
Dok se ulje grije, u velikoj zdjeli pomiješajte vodu, češnjak, sol i sok limete i stavite na stranu. Dodajte ploške plantana u ulje. Ulje bi trebalo biti dovoljno toplo da počne lagano mjehuriti ubrzo nakon dodavanja plantana, ali ne bi smjelo jako mjehuriti.
Plantane pržite oko 4 minute sa svake strane, dok ne omekšaju i ne poprime zlatnu boju. Kad su gotove, premjestite ih na tanjur obložen papirnatim ručnicima.
Koristeći dno čaše, tanjura ili limenke, lagano spljoštite svaki prženi komad. Zdrobite ih tek toliko da se spljošte, ali ih ne pokušavajte učiniti pretankima jer će se raspasti.
Umočite pržene i spljoštene plantane u vodu s češnjakom i limetom. Pustite da odstoje oko 10 sekundi, zatim izvadite iz vode i nježno osušite papirnatim ručnikom.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodavajte spljoštene plantane u ulje u serijama i kratko pržite dok ne postanu hrskave, oko 1 minutu sa svake strane. Izvadite šupljikavom žlicom i prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Pospite solju.
Poslužite s umakom Mojo Verde ili drugim umacima po želji.