Muffini s bundevom (bez jaja i mlijeka)

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Muffini s bundevom (bez jaja i mlijeka)
Za Noć vještica, ali općenito tijekom cijele jeseni, bundeva je idealna za pripremu kako slanih tako i slatkih jela. Ovi muffini s bundevom su zaista jednostavni i brzi. Izvrsni za doručak ili međuobrok, oduševit će vaše ukućane i goste!

Sastojci

Broj porcija
12
300 gglatkog brašna
280 gpirea od bundeve
220 gbiljnog mlijeka
120 gšećera
1prašak za pecivo
1 žličicacimeta
malo ekstrakta vanilije
½ žličicesoli
100 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Napravite pire od bundeve

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva, u međuvremunu izrežite bundevu na ploške i očistite od sjemenki, pa rasporedite na pleh (bez ikakvih začina).


Pecite 40 do 45 minuta. Kad bundeva omekša, štapnim mikserom ili blenderom pretvorite pečenu bundevu u pire.


2 Napravite smjesu za muffine

U veliku posudu stavite brašno, prašak za pecivo, cimet, sol.


U drugu posudu stavite pire od bundeve, biljno mlijeko po želji, šećer, ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte pa dodajte u veliku posudu sa suhim sastojcima. Promješajte sve zajedno.


Nasjeckajte čokoladu za kuhanje na male kokice, dodajte smjesi i promiješajte.


3 Ispecite

Smjesu rasporedite u kalupe za muffine. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.