Tiramisu kuglof

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Tiramisu kuglof
Tiramisu kuglof
Tiramisu kuglof

Obožavam sve vrste kuglofa, divni su izgledom, i to su za mene slastice koje jedostavno mozeš slistiti do zadnje mrve, i kad se prosuše mogu se konzumirati tako prosušeni uz dobru šalicu čaja ili toplog mlijeka.

Sastojci

Broj porcija
15
3jaja
200 gšećera
280 gglatkog brašna
200 mlslatkog vrhnja
1vrećica praška za pecivo
50 mlulja
20 gkakaa
2 žličiceinstant kave
40 mlruma

Priprema

1 Napravite smjesu

Promiješajte brašno i prašak za pecivo. Instant kavu otopite u malo vode.


Kalup namastite i posipajte s krušnim mrvicama da vam se kuglof lakše izvadi lakše van kad je pečen.


Jaja i šećer istucite pjenasto, a zatim umiješajte ulje i slatko vrhnje.


Dodajte smjesi jaja prosijano brašno i sve dobro sjedinite. Smjesu podijelite na dva dijela.


Prvi dio smjese stavite u kalup. U drugi dio ubacite rastopljenu instant kavu, kakao i rum.


Sve dobro promiješajte i ulijte na svijetli dio smjese.


Poravnajte smjesu i malo štapićem za ražnjiće prošarajte po smjesi.


2 Ispecite kuglof

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.


Napravite test štapićem da vidite je li kuglof pečen. Ako štapić ostane čisti, kolač je pečen.


Gotov kolač posipajte po vrhu kakao prahom i poslužite uz kavu.

irena44