Keks kolač

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Keks kolač by Shutterstock Shutterstock
Keks kolač by Shutterstock Shutterstock

Ovaj kolač bismo mogli nazvati i lijeni kolač - treba vam puding od čokolade i keksi.

Sastojci

Broj porcija
12
400 mlmlijeka
40 gšećera
1 paketićpudinga od čokolade
2 žlicekakaa
150 gmaslaca
150 gšećera u prahu
48petit keksa
200 mlmlijeko za umakanje keksa

Priprema

1Skuhajte puding

Sjedinite mlijeko, šećer i puding. Pjenjačom dobro izmiješajte kako ne bi ostale grudice, a zatim stavite na slabiju vatru. Miješajte nekoliko minuta dok se puding ne skuha.


2Ohladite puding

Preko pudinga stavite plastičnu foliju i ostavite ga da se ohladi. Stavljanjem folije sprječavate stvaranje korice na površini pudinga.


3Završite kremu

Izmiksajte omekšali maslac, kakao i šećer u prahu te miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Kratko izmiksajte i ohlađeni puding (da postane gladak) kojem ćete zatim dodati kremu od maslaca. Izmiksajte još jednom sve skupa pa ste spremni za slaganje kolača.


4Pripremite kalup i umočite kekse u mlijeko

U duboki tanjur ili zdjelicu ulijte mlijeko u koje ćete umakati kekse, a duguljasti kalup - na primjer onaj za kruh, obložite prozirnom folijom.


5Posložite kolač

U kalup stavite par žlica kreme za poravnajte. Slažite kekse koje ste prethodno umočili u mlijeko. Preko keksa, u tanjem sloju, premažite kremu od pudinga, složite kekse, ponovno premažite kremom i ponavljajte postupak dok ne ostanete bez keksa.


6Poslužite

Prije posluživanja kolač ohladite, najbolje ga je ostaviti preko noći da keksi omekšaju, a krema se stisne.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.