Brza kokos pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza kokos pita by Mira Zvijerac Mira Zvijerac

Odličan recept naše čitateljice Mire Zvijerac iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
18

Biskvit

4jaja
150 gšećera
100 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
100 mlulja
100 mlmlijeka
2 žlicekakaa

Nadjev

500 mlmlijeka
100 gšećera
100 gkokosa
3 žliceglatkog brašna

Čokoladna glazura

150 gtamne čokolade
50 gmaslaca
malo kokosa za posipanje

Priprema

1 Napravite smjesu za biskvit

Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko, pa brašno s praškom za pecivo. Izmiješajte u smjesu bez grudica.


Podijelite je na dva jednaka dijela i u jedan dodajte kakao - promiješajte da se sve sjedini.


2 Ispecite prvu polovicu

Lim za pečenje lagano nauljite pa pobrašnite i ulijte polovicu smjese u koju niste dodali kakao (ta tamna će ići na vrh). Pecite na 170 stupnjeva 10-ak minuta.


3 Skuhajte nadjev

Dok se biskvit peče, pripremite nadjev. Pomiješajte brašno i šećer s dijelom mlijeka, a ostatak mlijeka stavite u lonac da zakuha.


Kad provri, ulijte u mlijeko smjesu s brašnom i šećerom i vratite na vatru, pa skuhajte da se zgusne. Ovo možete raditi direktno u loncu na plamenu, no mi preferiramo kuhanje na pari.


Kad se zgusne, umiješajte kokos.


4 Stavite nadjev na polupečeni biskvit

Na polupečeni žuti biskvit stavite kuhani nadjev od kokosa, poravnajte špatulom pa preko njega prelijte tamni dio smjese za biskvit.


5 Ispecite do kraja

Stavite sve skupa natrag u pećnicu na pola sata. Pečeni kolač dobro ohladite, a onda ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste otopili na pari i posipajte s malo kokosa.

Napomena

Početna količina je za manji lim za pečenje, dimenzija 20x35 cm.