Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko, pa brašno s praškom za pecivo. Izmiješajte u smjesu bez grudica.
Podijelite je na dva jednaka dijela i u jedan dodajte kakao - promiješajte da se sve sjedini.
Lim za pečenje lagano nauljite pa pobrašnite i ulijte polovicu smjese u koju niste dodali kakao (ta tamna će ići na vrh). Pecite na 170 stupnjeva 10-ak minuta.
Dok se biskvit peče, pripremite nadjev. Pomiješajte brašno i šećer s dijelom mlijeka, a ostatak mlijeka stavite u lonac da zakuha.
Kad provri, ulijte u mlijeko smjesu s brašnom i šećerom i vratite na vatru, pa skuhajte da se zgusne. Ovo možete raditi direktno u loncu na plamenu, no mi preferiramo kuhanje na pari.
Kad se zgusne, umiješajte kokos.
Na polupečeni žuti biskvit stavite kuhani nadjev od kokosa, poravnajte špatulom pa preko njega prelijte tamni dio smjese za biskvit.
Stavite sve skupa natrag u pećnicu na pola sata. Pečeni kolač dobro ohladite, a onda ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste otopili na pari i posipajte s malo kokosa.