Princes krafne

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Princes krafne
Svaki naporan dan,trebao bi da završi uz dozu slatke delicije.

Sastojci

Broj porcija
8
300 mlvode
150 gmaslaca
200 gglatkog brašna
5jaja
2pudinga od vanilije
600 mlmlijeka
8 žlicašećera
2vanilin šećera
500 mlvrhnja za šlag
50 gšećera u prahu

Priprema

1 Napravite tijesto

Vodu i maslac stavite u lonac i na štednjak, neka zakuhaju. U dobivenu tekućinu dodajte brašno. Brzo mješajte dok se tijesto ne krene odvajati od posude.


Sklonite s vatre, stavite prozirnu foliju i ohladite.


U ohlađeno tijesto dodajte jedno po jedno jaje. Miješajte dok se fino ne sjedini. Smjesa mora biti svilenkasta i glatka. U početku vam je smjesa mrvičasta, ali kako se dodaje jaje po jaje, postaje sve mekša.


Izrađeno tijesto punite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.


Pleh obložite papirom za pečenje, istiskujte smjesu (veličine oraha) uz razmak jer se tokom pečenja napuhnu.


2 Ispecite

Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C 20 minuta, smanjite temperaturu na 200°C i pecite još 35 minuta. Tokom pečenje nikako nemojte otvarati pećnicu.


Pečene princes krafne ohladite, te prerežite na pola.


3 Skuhajte kremu

Mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite kuhati. Malo mlijeka odvojite i u tome razmutite puding od vanilije.


Skuhajte kremu, kao da kuhate klasičan puding. Mora biti glatko, gusto i bez grudica.


Na skuhani puding stavite prozirnu foliju i skroz ogladite. Kad se ohladi, dobro izmiksajte i dodajte 100 ml vrhnja za šlag koje ste istukli u čvrst šlag.


4 Složite princeze

Vrhnje za šlag izmiksajte da bude čvrsto (preostalih 400 ml).


Punite donji dio krafne - ide prvo krema od vanilije (pudinga), pa preko šlag. Poklopitr gornjim dijelom princes krafne.


Gotove princes krafne posipajte šećerom u prahu.

adriana