Pizza iz tave

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza iz tave
Baš poput Dalgona kave i banana kruha, ovako pripremljena pizza postala je popularna za vrijeme lockdowna. Razlog popularnosti ovih kulinarskih hitova leži u njihovoj jednostavnosti, pristupačnosti namirnica, ali i količini sastojaka kojih nema mnogo. Ova se pizza peče kraće od klasične pizze, a sastojke već imate u kuhinji, barem za jednu od ponuđenih opcija, tako da se možete baciti na posao.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

7 6instant kvasca
1 žlicašećera
500 gglatkog brašna
2 žlicemaslinovog ulja
½ žličicesoli
130 mltople vode
200 mltoplog mlijeka

Miješana pizza

4 žlicepasirane rajčice
50 gmozzarelle, naribane
4 kriškešunke
20 gnasjeckanih šampinjona
1 žlicaulja, za premazati tavu

Pizza s četiri vrste sira

3 žliceumaka od rajčice
1 žličicaorigana
50 ggoude, naribane
30 ggorgonzole, nasjeckane
10 gparmezana
4 komadamini mozzarelle
1maslina
1 žlicaulja, za premazati tavu

Vegetarijanska pizza

4 žliceumaka od rajčice
1 žlicaorigana
50 gmozzarelle, naribane
3 komadamini mozzarelle, nasjeckana
1 šakamladog špinata
5cherry rajčica
20 gnasjeckanih šampinjona
1 žlicaulja, za premazati tavu

Slavonska pizza

4 žliceumaka od rajčice
1 žličicaorigana
50 gnaribane mozzarelle
2 kriškeslanine, nasjeckane
20 gnasjeckanih šampinjona
4 komadamini mozzarelle, nasjeckana
3feferona
1 žlicaulja, za premazati tavu

Priprema

Tijesto

1 Aktivirajte kvasac

Napravite tijesto tako da sjedinite kvasac, šećer, maslinovo ulje, toplu vodu i mlijeko. Ostavite nekoliko minuta na toplome kako bi se kvasac rastopio i „proradio“.


2 Napravite tijesto

U drugoj posudi sjedinite brašno i sol, napravite udubinu u sredini te u nju ulijte smjesu s kvascem. Umijesite tijesto.


3 Mijesite

Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu te ga mijesite 10-ak minuta dok ne postane elastično i glatko.


4 Ostavite tijesto da narasta

Veću posudu pobrašnite i u nju stavite tijesto. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplome 45 do 60 minuta kako bi tijesto naraslo.


5 Podijelite tijesto u loptice

Nakon što je tijesto naraslo, podijelite ga na četiri dijela i svaki oblikujte u lopticu. Svaku lopticu razvucite rukama ili razvaljajte u krug, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.


6 Stavite nadjev po izboru

Uzmite tavu koja može u pećnicu te u njoj zagrijte žlicu ulja. Stavite tijesto te ga nadjenite sastojcima za pizzu po izboru.


6 Ispecite

Ubacite u pećnicu i pecite 10-ak minuta dok se sir ne otopi. Poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.