Katine kiflice

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Katine kiflice
Katine kiflice
Katine kiflice

Predivne.

Sastojci

Broj porcija
60
1 kgglatkog brašna
1svježi kvasac
50 mlulja
3 žlicešečera
1 žlica soli
1 žlicamasti
250 mlmlijeka
250 mlvode
250 mljogurta

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U posudu stavite kvasac, mlijeko, vodu i jogurt pa promiješajte da se kvasac otopi.


Dodajte šećer, sol, ulje i mast, a na kraju brašno pa zamijesite glatko tijesto koje se odvaja od posude.


2 Neka se digne

Ostavite oko sat vremena na toplom da se tijesto udvostruči.


Pobrašnite podlogu i podijelite tijesto na 4 kugle, svaku kuglu još malo pouljite i ostavite 10 do 15 minuta da se digne.


Nauljite radnu površinu i tijesto razvucite, režite i motajte kiflice.


Slažite u pleh koji je obložen papirom za pečenje.


3 Premažite i pecite

Kiflice premažite jajima, posipajte sezamom i malo posolite.


Ostavite da se dignu pa pecite u pećnici na 225 stupnjeva 15 minuta (ovisi i o veličini pojedine kiflice).


Svaku kiflicu lagano premažite uljem kad je pečena, da dobije sjaj.