Kruh punjen sirom i šunkom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh punjen sirom i šunkom  by Shutterstock Shutterstock

Umjesto klasičnog sendviča napravite ovaj domaći kruh punjen sirom i šunkom.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

600 gglatkog brašna
200 mlvode
200 mljogurta
1 vrećicakvasca
1 žličicasoli
2jaja

Nadjev

200 gšunke
200 gsira trapista ili gaude
100 mlkiselog vrhnja

Dodatno

1žumanjak za premaz
kim, origano, bosiljak, ružmarin po želji

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi razmutite malo šećera, soli i kvasac. Ostavite 10 minuta. U posebnu posudu dodajte brašno, žlicu soli, dva jajeta, jogurt i kvasac i tijesto dobro zamijesite. Ostavite da se udvostruči.


2 Razvaljajte i dodajte nadjev

Tijesto razvaljajte na tanko pa ga premažite kiselim vrhnjem. Dodajte sir i šunku pa zarolajte i ostavite da odmara još barem 20 minuta.


3 Ispecite

Rolu stavite na papir za pečenje, premažite sa žumanjkom, posipajte začinom po želji i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.