Izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete bijelu kremastu smjesu.
Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i kakaom. Umiješajte.
Dodajte ulje i lagano umiješajte.
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje.
Ulijte u lakup i pecite oko 30 min na 160°C. Ja sam koristila kalup promjera 26 cm, ali možete koristiti i onaj promjera 24 cm.
Pustite da se biskvit ohladi do kraja pa ga izrežite na 3 jednaka dijela.
Umutite šlag (ne prejako), dodajte linoladu pa još malo miksajte.
Po želji, možete dodati bijelu prehrambenu gel boju kako biste kremi dali posebnu boju i izgled.
Prvi dio biskvita stavite u kalup u kojem ste ga pekli pa premažite polovicom kreme. Lagano pritisnite dlanom da se poravna.
Dodajte drugi biskvit pa opet kremu.
Kada stavite treći biskvit, tortu malo ohladite. Skinite kalup.
Ohlađenu tortu oblikujte na način da u sredini izrežete plitku rupu za jezero, a vanjski rub torte obrežite po želji. Možete izabrati i nešto po svoj želji, više otoka i slično.
Ostatke od rezanja stavite u posudu i izmješajte kako biste dobili smjesu koju možete oblikovati. Od toga napravite brda po želji i ganachem nalijepite na tortu.
Ugrijte vrhnje za šlag skoro do vrenja pa prelijte čokoladu. Malo ostavite pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Ugrijte vrhnje i prelijte po bijeloj čokoladi. Ostavite kratko pa promiješajte dok se čokolada ne otopi.
Nakon toga cijelu tortu treba premazati ganachem od crne čokolade.
Ohladite.
Nakon hlađenja tortu mjestimično premažite bijelim ganacheom kako biste dobili efekt stijena.
Dno jezera mjestimično kistom premažite bijelom gel bojom, također po potrebi premažite i vanjske rubove. Koristite širi kist za crtanje koji koristite samo za jestive boje.
Ohladite.
Kada se ohladi torti vratiti obruč za pečenje. Uz rub obruča zalijepite acetatnu foliju koju ste lagano premazali uljem.
Oko dna kalupa možete obljepiti prozirnu foliju.
Rastopite želatinu u vodi.
Ostatak vode kuhajte sa šećerom.
U to dodajte par kapi arome i po potrebi boju (plava i zelena).
Pomiješajte želatinu i smjesu sa šećerom.
Ostavite da odstoji pa ulijevajte u tankim slojevima oko torte (između ruba torte i kalupa), a između hladite barem 20min. Najbolje u barem 5 navrata.
Želeom napunite jezero.
Ohladite u hladnjaku preko noći pa skinite kalup i foliju.
Miksajte jaje i šećer pa dodajte glukozu.
Podijelite smjesu u nekoliko silikonskih kalupa ili posuda koje smiju u mikrovalnu.
Dodajte razne nijanse zelene boje prema želji.
Pecite u mikrovalnoj pećnici oko 40 sekundi.
Ohladite grmlje okrenuto naopako i pažljivo izvadite iz kalupa.
Trgajte jestivo grmlje prema želji i ljepite ga na planine na torti kao šumu ili grmlje pomoću ganachea.
Mljeveni keks posipajte po površini torte tamo gdje je premazana tankim slojem ganachea kako biste napravili plažu ili koristite keks obojen u zeleno kako biste dobili efekt trave.
Površinu "jezera" mjestimično kistom premažite bijelom gel bojom kako biste dobili dojam morske pjene ili valova.