U zdjeli sjedinite brašno, maslac i mlijeko dok ne dobijete podatno tijesto. Potom ga zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider za vrijeme pripreme smjese (40ak minuta).
Dok se tijesto hladi, na tavi prerpržiti prethodno na kockice narezanu pancetu, sve dok ne poprimi zlatnu boju. Dodati, na kolutove narezan poriluk i sve zajedno dinstati još 10ak minuta. Da je gotovo znat ćete po tome kada poriluk uvene i sjedini se s pancetom. Maknite s vatre i ostavite da se prohladi.
Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte jaje i vrhnje za kuhanje. Posolite i popaprite po želji. Nakon toga u smjesu dodajte ohlađeni dinstani poriluk i pancetu. Na kraju umiješajte sir. Ako volite sir slobodno dodajte više sira. Sve zajedno dobro izmješajte.
Izvadite tijesto iz frižidera, razvaljate na u veličinu kalupa koji imate (ja koristim od 26 ili 28 cm). Ovisno o veličini kalupa će tijesto biti tanje ili deblje.
Stavite tijesto u kalup i prstima utisnite rub tijesta duž cijelog ruba kalupa.
Na kraju u kalup ulijte dobro izmiješanu smjesu, i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva u rasponu od 45 min do sat vremena. Ovisno o pećnici odnosno o debljini tijesta.
Quiche se poslužuje prohlađen (ne hladan) kao predjelo ili zakuska uz desertno vino.