Quiche s porilukom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche s porilukom
Quiche s porilukom

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

100 mlmlijeka
200 goštrog brašna
100 gmaslaca

Punjenje

2jaja
250 mlvrhnja za kuhanje
250 gpancete
150 gbilo kojeg sira po želji (Gouda, Ementaler, naribana mozzarella)

Priprema

1 Podloga

U zdjeli sjedinite brašno, maslac i mlijeko dok ne dobijete podatno tijesto. Potom ga zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider za vrijeme pripreme smjese (40ak minuta).


2 Punjenje

Dok se tijesto hladi, na tavi prerpržiti prethodno na kockice narezanu pancetu, sve dok ne poprimi zlatnu boju. Dodati, na kolutove narezan poriluk i sve zajedno dinstati još 10ak minuta. Da je gotovo znat ćete po tome kada poriluk uvene i sjedini se s pancetom. Maknite s vatre i ostavite da se prohladi.


Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte jaje i vrhnje za kuhanje. Posolite i popaprite po želji. Nakon toga u smjesu dodajte ohlađeni dinstani poriluk i pancetu. Na kraju umiješajte sir. Ako volite sir slobodno dodajte više sira. Sve zajedno dobro izmješajte.


3 Slaganje

Izvadite tijesto iz frižidera, razvaljate na u veličinu kalupa koji imate (ja koristim od 26 ili 28 cm). Ovisno o veličini kalupa će tijesto biti tanje ili deblje.


Stavite tijesto u kalup i prstima utisnite rub tijesta duž cijelog ruba kalupa.


4 Pečenje

Na kraju u kalup ulijte dobro izmiješanu smjesu, i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva u rasponu od 45 min do sat vremena. Ovisno o pećnici odnosno o debljini tijesta.


Quiche se poslužuje prohlađen (ne hladan) kao predjelo ili zakuska uz desertno vino.

maja108