Pijane kruške

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pijane kruške

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

4jaja
200 gtamne čokolade
150 gmaslaca
120 gšećera
1vanilin šećer
100 gglatkog brašna
100 gmljevenih badema ili lješnjaka
0,5praška za pecivo

Kruške

6oguljenih krušaka
2zvjezdice anisa
1štapić cimeta
5klinčića
5sjemenki kardamoma
100 gšećera
2 žlicemeda
1 lcrnog vina

Glazura

250 mlslatkog vrhnja
200 gtamne čokolade

Priprema

1 Kruške

Kruške ogulite te im odrežite dno da ih izravnate jer će tada ravno stajati u kalupu. Peteljke ostavite. Kuhajte ih u vinu sa začinima, oko 30 minuta.


2 Biskvit

Za biskvit izmiksajte jaja sa šećerom. Otopite maslac s čokoladom te umiksajte sa svim ostalim suhim sastojcima. Izlijte u kalup za torte te poslažite kruške.


Pecite 50 minuta na 180 stupnjeva.


3 Glazura

Kada se malo ohladi, prelijte glazurom koju ste napravili tako da zakuhate slatko vrhnje te u njemu otopite čokoladu i dodajte malo vina u kojem ste kuhali kurške. Sve izlijte na vrh torte i ohladite.

Ključne riječi