Prvo izvadite višnje iz kompota i dobro ih ocijedite. Premjestite ih na kuhinjski papir koji će upiti višak tekućine.
Izmiksajte bjelanjke s mrvicom soli. Ne moraju biti skroz čvrsti.
Dodajte sve ostale sastojke osim višanja pa ih sjedinite miskerom koristeći produžetke za tijesto.
Tijesto ohladite u hladnjaku oko pola sata.
Žlicom oblikujte tijesto u kuglice veličine oraha.
Svaku kuglicu malo stisnite među prstima, zatim je dlanovima oblikujte u plosnati krug. Na svaki krug tijesta stavite višnju i zatvorite ga u kuglicu kao da pravite knedle. Pažljivo prstima zatvorite kuglicu. Ako tijesto malo puca, dobro zatvorite pukotine.
Svaku kuglicu uvaljajte u šećer i stavljajte na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Kad ste složili sve kuglice, ostavite ih da se suše oko 60 minuta.
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva i kuglice sušite oko 40 minuta. Nakon 20 minuta smanjite temperaturu na 100 stupnjeva.
Nakon 40 minuta isključite pećnicu i ostavite kuglice da se ohlade u pećnici, kako bi bili sigurni da su se potpuno osušile.
Kuglice pohranite u kutiju s poklopcem. Na hladnom mogu stajati 7-10 dana.