Štrudla s čokoladom i višnjama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s čokoladom i višnjama by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12
500 gkora za savijače
1 staklenkavišanja iz kompota
150 gpetit keksa, smrvljenih
150 gnaribane tamne čokolade
5 žlicašećera
ulje za premaz

Priprema

1 Složite

Potrebno je izdvojiti po 4 lista za svaku štrudlu tako da dobijete 3 štrudle na kraju. I sastojke za punjenje si razdijelite na 3 dijela da sve bude ravnomjerno.


Uzmite prve dvije kore i stavite jednu na drugu po dužini, premažite ih uljem pa posipajte po 2 žlice šećera.


Na to druge dvije kore, pa rasporedite po trećinu mljevenog keksa, ocijeđenih višanja i ribane čokolade.


Postupak ponovite s ostalim korama i sastojcima.


2 Pecite

Staviti u nauljen lim za pečenje (ili stavite papir za pečenje) i svaku štrudlu premažite uljem.


Pecite 40-ak minuta na 200 stupnjeva, dok ne porumene. Gotove posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.