Zakuhajte veliki lonac vode. Kad zakipi ubacite krumpir i kuhajte ga 30 minuta. Kuhani krumpir izvadite, ostavite kratk da se prohladi i ogulite. Ostavite da se skroz ohladi. Ohlađeni krumpir protisnite, dodajte brašno, jaje, malo soli te umijesite tijesto.
Dobiveno tijesto podijelite na 10-12 komada. Svaki komad tijesta oblikujte valjčiće. Narežite ih na oko 1 cm duge komadiće i rukom oblikujte u valjuške.
Kuhajte ih u lagano posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Kuhane valjuške ocijedite i stavite na zagrijani maslac.
Valjuške poslužite tople posipane mješavinom maka i šećera. Umjesto maka valjuške možete poslužiti s orasima, uz malu žlicu pekmeza od šljiva ili prženim krušnim mrvicama na maslacu i šećerom.