Mak torta bez pečenja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak torta bez pečenja by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Mak torta bez pečenja by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Mak torta bez pečenja by Antonia Jagodić Antonia Jagodić
Mak torta bez pečenja by youtube
Mak torta bez pečenja by Antonia Jagodić Antonia Jagodić

Ako volite kolače od maka, morate probati ovu mak-tortu bez pečenja.

Sastojci

Broj porcija
12

Kolač

140 gmljevenog maka
150 gšećera
1vanilin šećer
75 ggriza
600 mlmlijeka
150 gmaslaca
400 gmljevenog keksa

Preljev

150 gbijele čokoalde
70 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Pomiješajte sastojke i skuhajte kremu

Kuhajte mlijeko, mak, šećer i vanilin šećer zajedno s grizom. Kuhajte desetak minuta dok se smjesa ne zgusne.


2 Dodajte maslac

Maknite s vatre i u vrelu kremu dodajte maslac. Dobro promiješajte.


3 Dodajte keks

Zatim dodajte i petit keks i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesu stavite u kalup promjera 22 centimetra i stavite u hladnjak.


4 Napravite preljev

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i njime prelijte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.


Kolač, odnosno tortu, prelijte čokoladom i ukrasite po želji.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)