Zamijesite bazno tijesto od navedenih sastojaka. Neka bude malo tvrđe nego kada radite tijesto za savijače. Ako ne volite vino (vino upija višak masnoće), slobodno ga umijesite s mlakom vodom.
Pokrijte ga i pustite da se odmara barem pola sata. Za to vrijeme umjesite salo s brašnom u kompaktnu smjesu.
Razvaljajte bazno tijesto u pravokutnik i namažite s dijelom sala. Sada kreće preklapanje.
Desna strana do polovice - lijeva strana preko desne strane -donja strana do polovice - gornja strana na preko donje strane da biste dobili oblik knjige.
Stavite u hladnjak odmarati na najmanje pola sata. Isti postupak ponovite još pet puta, odnosno dok ne potrošite salo. Pripremljeno gotovo tijesto stavite u hladnjak najmanje 3 sata prije pečenja.
Najbolji rezultati su ipak sljedeći dan, odnosno neka tijesto noći u frižideru.
Razvaljajte na debljinu cca 3 mm. Režite u kvadratiće i nadjenite domaćim pekmezom od šljiva.
Preklopite ih i stavite peći na temperaturu od 160 stupnjeva 20-ak minuta.