Izmiksajte šest bjelanjaka s prstohvatom soli u snijeg.
U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom pet minuta.
Pomiješajte ulje i mlijeko, lagano zagrijte pa u tome otopite kakao. Dodajte dobivenu smjesu s kakaom u prethodno izmiksane žumanjke i nastavite miksati.
Dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te izmiješajte.
Dobivenoj smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka te lopaticom lagano umiješajte.
Iz dobivene smjese ispecite 3 biskvita promjera 18 cm.
Biskvite pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, ali ako ga nemate, kalup možete namastiti i pobrašniti.
Kada se ohlade, prerežite ih na pola kako bi dobili 6 biskvita.
Svaku vrstu čokolade zasebno otopite u zdjeli (na pari ili u mikrovalnoj, kako vam je lakše).
Slatko vrhnje istucite do čvrstih vrhova.
U svaku od tri otopljene čokolade dodajte podjednaku količinu mascarponea pa izmiksajte.
Dobivenim smjesama dodajte podjednaku količinu tučenog slatkog vrhnja, te pomoću lopatice izmiješajte kako biste dobili prozračnu kremu.
Od svake kreme odvojite po jednu veliku žlicu kako biste time na kraju premazali tortu.
Naizmjence nadjenite biskvite s kremom.
Završite s tamnom kremom pa premažite tortu s tankim slojem svake preostale kreme koju ste sačuvali za kraj.