Torta s tri čokolade

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s tri čokolade
Što je bolje od torte od čokolade? Pa zasigurno torta s tri vrste čokolade.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

6bjelanjaka
1 prstohvatsoli
6žumanjaka
300 mlšećera
150 mlulja
150 mlmlijeka
3 žlicekakaa
100 mlkiselog vrhnja
550 gbrašna
1 vrećicapraška za pecivo

Krema

150 gbijele čokolade
150 gmliječne čokolade
100 gtamne čokolade s visokim udjelom kakaa
500 gmascarpone sira
500 mlvrhnja za šlag

Priprema

1Pripremite biskvit

Izmiksajte šest bjelanjaka s prstohvatom soli u snijeg.


U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom pet minuta.


Pomiješajte ulje i mlijeko, lagano zagrijte pa u tome otopite kakao. Dodajte dobivenu smjesu s kakaom u prethodno izmiksane žumanjke i nastavite miksati.


Dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te izmiješajte.


Dobivenoj smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka te lopaticom lagano umiješajte.


2Pecite u pećnici

Iz dobivene smjese ispecite 3 biskvita promjera 18 cm.


Biskvite pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, ali ako ga nemate, kalup možete namastiti i pobrašniti.


Kada se ohlade, prerežite ih na pola kako bi dobili 6 biskvita.


3Pripremite kreme

Svaku vrstu čokolade zasebno otopite u zdjeli (na pari ili u mikrovalnoj, kako vam je lakše).


Slatko vrhnje istucite do čvrstih vrhova.


U svaku od tri otopljene čokolade dodajte podjednaku količinu mascarponea pa izmiksajte.


Dobivenim smjesama dodajte podjednaku količinu tučenog slatkog vrhnja, te pomoću lopatice izmiješajte kako biste dobili prozračnu kremu.


Od svake kreme odvojite po jednu veliku žlicu kako biste time na kraju premazali tortu.


4Složite tortu

Naizmjence nadjenite biskvite s kremom.


Završite s tamnom kremom pa premažite tortu s tankim slojem svake preostale kreme koju ste sačuvali za kraj.