Baget

Vrijeme pripremePriprema
1h 40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Baget

Sastojci

Broj porcija
8
1 kgbrašna (glatko tip 550)
8 gsoli
6 žlicamaslinovog ulja
20 gsvježeg kvasca
600 mlvode
sjemenke sezam, chia
50 mljogurta

Priprema

1 Zamijesite

U dublju posudu stavite brašno, u brašno izlomite kvasac, dodajte i sol, ulje i vodu. Od navedenih sastojaka zamjesite glatko tijesto.


2 Pustite da se diže

Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom oko 40 minuta ili dok tijesto ne podupla volumen.


Nakon 40 minuta još jednom premjesite tijesto (izmiješajte). Ostavite još 30 minuta.


3 Oblikujte

Istresite na pobrašnjenu podlogu, podijelite na 3 ista dijela (loptice).


Možete izvagati ako želite. Pokrijte ih kuhinjskom krpom 10 minuta, te razvaljajte i zarolajte.


Prilikom rolanja tijesta potrebno je svaki put dobro pritisnuti prstima da se tijesto sjedini, a ne razdvaja.


Zarežite oštrim nožem, te pokrijte još 20 minuta.


4 Ispecite

Premažite tekućim jogurtom i posipajte sjemenkama po želji. Ja sam koristila sezam i chia sjemenke.


Pecite se na 200°C 35 minuta.

adriana

Ključne riječi