Veronikine šubare

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
4h
KompliciranostTežina
Cijena
Veronikine šubare
Veronikine šubare
Veronikine šubare
Jedan tradicionalni kolač savršenog okusa. Spoj je mekanog biskvita, kreme, čokolade i kokosa.

Sastojci

Broj porcija
20

Biskvit x2

4jaja
130 gšećera
130 gglatkog brašna
2 žlicemlake vode
1 žlicaulja
1 žličicapraška za pecivo
7 gkakaa

Krema

1 lmlijeka
200 gglatkog brašna
350 gšećera (može i manje)
250 gmaslaca
malo arome vanilije

Dodatno

mrvice kokosa
čokolada za kuhanje
par žlica ulja

Priprema

1Pripremite biskvit

Miksajte jaja i postepeno dodajte šećer. Miksajte dok smjesa ne postane pjenasta i svijetlo žute boje.


Smanjite brzinu miksera i dodajte vodu i ulje.


Suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo i kakao) prosijte i dodajte žlicom. Miksajte na najmanjoj brzini dok se smjesa ne sjedini.


2Pecite u pećnici

U posudu za pečenje promjera 38x27 cm stavite papir za pečenje i lagano ulijte biskvitnu smjesu.


Izravnajte smjesu i stavite je u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na oko 10 minuta.


Izvadite pečeni biskvit, ostavite ga da se ohladi na papiru za pečenje, a zatim uklonite papir.


Ponovite postupak kako bi imali dva biskvita.


2Napravite kremu

Stavite grtijati polovicu mlijeka. Mlijeko ne smije prokuhati.


Ostatak mlijeka izmiksajte s brašnom i šećerom dok se smjesa ne sjedini.


U toplo mlijeko ulijte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri, konstantno miješajući.


Kada se krema skroz zgusne (pojave se mjehurići), prekrijte je prozirnom folijom i ostavite kako bi se ohladila.


Maslac izradite mikserom, a zatim postepeno dodajte ohlađenu kremu.


3Oblikujte kolače

Ohlađne biskvite narežite na krugove pomoću čaše ili kalupa promjera 5 ili 6 cm.


Izrezane kolutiće nadjenite kremom i poklopite drugom polovicom biskvita.


Ohladite u hladnjaku oko 1 sat.


Rubove kolača premažite preostalom kremom, zatim umočite u kokos.


4Napravite glazuru

Otopite čokoladu na pari, dodajte malo ulja i prelijte po vrhu kolača.


Po želji, možete otopiti bijelu čokoladu na isti način i dekorirati kolače.


Od ostatka kreme, biskvita i kokosa možete napraviti kokos kuglice.

Veronika
Veronika