Kruh koji se ne mijesi

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh koji se ne mijesi
Najbolji recept za domaći kruh koji se ne mijesi - za početnike i profesionalce. Ne postoji ništa tako dobro kao miris domaćeg kruha koji se širi kuhinjom, a ovaj mirisan, domaći kruh možemo napraviti u nekoliko jednostavnih koraka. Konzumacija ovog kruha je užitak jer kruh odlikuje hrskava korica te mekana i mirisna unutrašnjost.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gglatkog brašna
300 mlvode
1 žličicasoli
¼ žličicesuhog kvasca

Priprema

1 Napravite tijesto

U posudi pomiješajte brašno (bilo koju kombinaciju koju želite), sol i kvasac. Tome dodajte vodu i kratko promiješajte da se sve zajedno poveže, možete rukom ili kuhačom.


Tako povezanu smjesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji 12 do 16 sati, može i duže.


2 Premijesite

Nakon tog vremena, pobrašnite dasku/radnu plohu i istresite tijesto. Malo ga pobrašnite, kao i ruke, da se ne lijepi. Tijesto rukama raširite u pravokutnik, a zatim preklopite kao pismo, te ga malo oblikujte.


Krpu dobro pobrašnite brašnom, prebacite tijesto na krpu tako da vam preklopljena strana ostane dolje.


3 Ispecite

Zagrijte pećnicu zajedno s posudom u kojoj ćete peći kruh (emajlirana, gusena, vatrostalna) na 250 °C. Kad se pećnica i zdjela zagriju, u nju stavite kruh na način da je preklopljeni dio gore, poklopite i pecite cca 30 minuta.


Nakon tog vremena otklopite posudu, smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još neko vrijeme da se kruh zarumeni i nastane korica.


Kad je kruh pečen, izvadite ga, zamotajte u krpu i ostavite da se tako ohladi.

jeanne