Maslac ostavite na sobnoj temperaturi dok ne omekša.
Kada je spreman, dobro ga izmiksajte.
Žumanjke dodajte jedan po jedan, miksajući nakon svakog dodavanja. Uz svaki žumanjak dodajte i malo šećera te nastavite miksati.
U smjesu naribajte koricu limuna, dodajte prašak za pecivo, ulje i mlijeko, miksajući nakon svakog dodavanja.
Zatim prosijano brašno postepeno dodajte u smjesu, neprestano miksajući.
Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg, a zatim ih lagano umiješajte u smjesu, koristeći mikser.
Po želji, u smjesu možete dodati grožđice, kakao ili naribanu čokoladu, a možete i naizmjenično stavljati različite dijelove smjese u kalup. U ovom receptu, dodane su borovnice.
Dugački rebrasti kalup dobro namastite i pospite brašnom.
Smjesu izlijte u kalup i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva. Pecite otprilike 50 minuta.
Nakon pečenja, kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim ga pospite šećerom u prahu.