Priprema
Margarin koji mora biti omekšan na sobnoj temperaturi treba dobro izmiksati.
Dodaju se žumanjci jedan po jedan. I miksaš.
Uz svaki žumanjak dodaje se po malo šećera. I miksaš.
Naribati koricu limuna. I miksaš.
Dodati 1/2 praška za pecivo. I miksaš.
Dodati 2 žlice ulja i 2 žlice mlijeka. I miksaš.
Postepeno se dodaje u smjesu i uporno miksa.
Posebno dobro istuci bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano mikserom umješaj u smjesu.
Po želji u smjesu se može dodati suho grožđe, može se u dio smjese dodati kakao ili naribana čokolade pa naizmjenično stavljati u kalup. Danas sam dodala borivnice.
Kalup (dugački rebrasti) treba dobro namazati sa margarinom i posuti brašnom. To je najbolje učiniti prije početka pripreme smjese.
Kolač staviti u zagrijanu pećnicu i peći na tempraturi 175 oko 50 minuta.
Pečeni kolač posuti šećerom u prahu.