Maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi natrgajte na komade i stavite u zdjelu za mješanje. Dodajte ostale sastojke i zamijesite.
Ostavite tijesto u hladnjaku umotano u prozirnu foliju, te za to vrijeme pripremite nadjev.
Jabuke ogulite i narežite na kockice ili ploškice, začinite cimetom i šećerom.
Promiješajte i stavite u mikrovalnu na 3 minute da malo popuste. Višak soka izbacite iz smjese nakon grijanja.
Tijesto podjelite na 2 dijela, jedan dio razvaljajte na dno okruglog kalupa promjera 27-30 cm na koju je prethodno stavljen masni papir.
Jabuke rasporedite po tijestu, ostatak tijesta razvaljajte i narežite na trakice, poslažite preko nadjeva.
Pitu staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva pokrivenu masnim papirom kako ne bi zagorila.
Nakon 15-20 minuta pečenja uklonite masni papir i pecite još 10 minuta na 170 stupnjeva.
Kada je pita pečena, posipajte ju s malo mljevenih lješnjaka.