Za tijesto pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te prosijte u zdjelu. Dodajte sve preostale sastojke za tijesto i miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima ili rukama.
Nakon što dobijete kuglu tijesta, zamotajte je rastezljivom prozirnom folijom i stavite u hladnjak na otprilike 30 minuta.
U međuvremenu rastopite maslac za kremu i ostavite ga da se malo ohladi. Uključite pećnicu da se zagrijava, a kalup za tortu namastite da vam se pita ne zalijepi.
Za kremu mikserom sa žičanim nastavcima miješajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, jajima, praškom za puding i otopljenim maslacem.
Polovicu tijesta utisnite na dno kalupa za torte, od preostalog tijesta 2/3 iskoristite za napraviti rubove (otprilike visine 2-3 cm).
Smjesu za kremu ulijte u kalup i površinu izravnajte. Od preostalog tijesta štipajte komadiće i stavljajte po kremi.
Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva otprilike 60 minuta ili dok ne vidite da je tijesto pečeno.
Nakon što je pita pečena pustite ju da se ohladi.