Bakina pita od višanja

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bakina pita od višanja by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 goštrog brašna
150 gsvježeg sira
0,5 vrećicepraška za pecivo
2 žlicešećera
5 žlicaulja

Nadjev

1 staklenkavišanja iz kompota, ocijeđene
50 gkrušnih mrvica
3 žlicešećera

Posip

100 goštrog brašna
100 gšećera
60 gmaslaca ili masti sobne temperature

Priprema

1 Podloga

Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Nemojte predugo da ne postane previše zbijeno.


Stavite ga u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje (mžete i razvaljati tijesto na papiru pa samo prebaciti u lim.


2 Nadjev

Preko podloge rasporedite višnje koje ste pomiješali sa šećerom i krušnim mrvicama.


3 Posip i pečenje

Rukama izmrvite da nastane smjesa kao za prhko tijesto, no ne skupljajte u kuglu.


Rastresite (posipajte) preko nadjeva od višanja pa stavite u zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva, pecite 30 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.


Dobro ohladite da se stegne, posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.