U lonac s debljim dnom stavite šećer i ostavite na slaboj vatri da se karamelizira. Pazite da šećer ne zagori, mora poprimiti teksturu poput meda.
Kad se šećer karamelizira, dodajte vodu (neka vas reakcija ne preplaši).
Nakon što ste karamelizirali šećer i dodali mu vodu, dodajte ostatak šećera iz recepta i začin za medenjake.
Sada se ostatak šećera treba samo otopiti, a ne karamelizirati.
Nakon što se šećer otopio, uklonite posudu s vatre, dodajte malo brašna i dobro promiješajte.
U otopljeni maslac dodajte jaje, promiješajte pa zatim dodajte u smjesu šećera.
Dodajte još brašna (par žlica), zatim u limunov sok umiješajte sodu bikarbonu i dodajte u smjesu.
Nastavite dodavati brašno sve dok ne postignete konzistenciju tijesta iz kojeg možete oblikovati kuglice (manje brašna rezultira mekšim medenjacima).
Oblikujte kuglice.
Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje položite kuglice i lagano ih pritisnite prstima.
Pecite na 170 stupnjeva oko desetak minuta.
Izmiksajte bjelanjak i šećer, zatim dodajte vodu i limunov sok.
Pečene medenjake premažite ili umočite u glazuru.
Ostavite preko noći da glazura očvrsne.