Breskvice

Vrijeme pripremePriprema
1h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Breskvice
Breskvice
Breskvice

Breskvice su kolač koji volite ili ne volite. Nezaobilazni je božićni kolač koji je uvijek lijepo vidjeti na blagdanskom stolu.

Sastojci

Broj porcija
25

Tijesto

3jaja
200 gšećera
150 mlulja
500 gglatkog brašna
1vanilin šećer
1prašak za pecivo

Nadjev

mrvice od izdubljenih polovica breskvica
pekmez
100 gtamne čokolade
100 gmljevenih oraha
100 mltoplog mlijeka

Dekoracija

ekstrakt od jagode ili maline
200 gkristal šećera

Priprema

1 Napravite "polovice breskvica"

Napravite tijesto, umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku na 30 minuta.


Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.


Radite kuglice i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje, pecite 15 minuta.


Pečene još tople polovice izdubite.


2 Napravite nadjev

Pripremite nadjev od izdubljenih mrvica, čokolade, pekmeza, mljevenih oraha i mlijeka.


3 Spojite

Izdubljene polovice punite nadjevom i spojite tako da breskvice budu jednake veličine i oblika.


4 Dekorirajte

U 200 ml vode dodajte ekstrakt.


Breskvice umačite u ekstrakt, a zatim uvaljajte u šećer.

sanja112

Ključne riječi