Pjenasto razmutite jaja sa šećerom, dodajte rakiju, rum, maraskino, koricu limuna i naranče, otopljeni maslac, sol.
Postepeno dodajte brašno i umjesite glatko tijesto koje ne smije biti pretvrdo nego mekše i elastično kako bi se lakše moglo razvaljati.
Tijesto podijelite na 4 dijela, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata.
I to na pobrašnjenoj površini na debljinu 1.5 do 2 mm. Režite ga na trakice dužine 10×3 cm (možete rezati prema svojoj želji radeći mašnice).
Zagrijte ulje (ugrijano je onda kada probate vrhom kuhače ili čačkalicom a okolo se stvaraju mjehurići) i pecite kroštule po 1 minutu sa svake strane. Svakako pripazite na temperaturu ulja.
Pržene kroštule izvadite na papirnati ručnik da upije višak ulja i pospite obilno šećerom u prahu.