Pomiješajte brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac i jaje i zamijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Za to vrijeme napravite nadjev. Izlomite čokoladu, mlijeko kuhajte do vrenja, pomiješajte puding i šećer i od ukupne količine mlijeka oduzmite malo i pomiješajte tako da se suhi sastojci razmute u glatku smjesu bez grudica.
Ukuhajte puding u uzavrelom mlijeku te kuhajte dok se ne zgusne.
Maknite s vatre i odmah umiješajte maslac, sve dobro izmiješajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.
Tijesto podijelite na dva dijela, prvi dio tijesta razvaljajte na papiru za pečenje veličina 25x35cm.
Prebacite ga u kalup i izlijte kuhani ohlađeni čokoladni nadjev, preko nadjeva posipajte lješnjake te na kraju naribajte drugi dio tijesta odozgo.
Pitu pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pečenu pitu po želji posipajte šećerom u prahu ili išarajte otopljenom čokoladom.