Na laganoj vatri, u velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje, dodajte poriluk i maslac i lagano pirjajte 10 minuta ili dok poriluk ne omekša.
Stavite piletinu, s kožom prema dolje, u veliku neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru i pecite dok koža ne potamni, zatim okrenite i zapecite drugu stranu. Ulje vam ne treba, ali ako se koža počne lijepiti dodajte malo.
Piletinu premjestite u lonac s porilukom, a masnoću ostavite u tavi.
U lonac ulijte temeljac i zakuhajte, dobro začinite, poklopite i kuhajte 30 minuta na laganoj vatri. Nakon 30 minuta, umiješajte senf, punomasno vrhnje i grašak te pustite da lagano zakuha. Trebali bi imati veću količinu umaka.
Pomiješajte krušne mrvice i peršin, pospite ih po piletini, pojačajte vatru i kuhajte još 5 do 10 minuta.