Kremasti pileći gulaš s porilukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
 Kremasti pileći gulaš s porilukom

Ovaj recept iz jednog lonca je savršen za ugodne obiteljske obroke. Priprema je jednostavna i sve je spremno za manje od sat vremena.

Sastojci

Broj porcija
5
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicamaslaca (14-15 g)
8manjih pilećih zabataka
500 mlpilećeg temeljca
1 žlicaDijon senfa
75 mlpunomasnog vrhnja
200 gsmrznutog graška
3 žlicekrušnih mrvica
1 žlicasitno nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

1Stavite pirjati poriluk

Na laganoj vatri, u velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje, dodajte poriluk i maslac i lagano pirjajte 10 minuta ili dok poriluk ne omekša.


2U tavi ispržite piletinu

Stavite piletinu, s kožom prema dolje, u veliku neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru i pecite dok koža ne potamni, zatim okrenite i zapecite drugu stranu. Ulje vam ne treba, ali ako se koža počne lijepiti dodajte malo.


Piletinu premjestite u lonac s porilukom, a masnoću ostavite u tavi.


3Dodajte temeljac

U lonac ulijte temeljac i zakuhajte, dobro začinite, poklopite i kuhajte 30 minuta na laganoj vatri. Nakon 30 minuta, umiješajte senf, punomasno vrhnje i grašak te pustite da lagano zakuha. Trebali bi imati veću količinu umaka.


4Dodajte krušne mrvice i peršin

Pomiješajte krušne mrvice i peršin, pospite ih po piletini, pojačajte vatru i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.