Razmutite svježi kvasac u mlijeku sa žlicom šećera.
Od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamijesite srednje meko tijesto.
Podijelite ga na pola, pa svaku polovicu na još 7 dijelova.
Odmah svaku lopticu razvaljajte na debljinu 0.5 cm, premažite je s maslacem (omekšalim na sobnoj temperaturi) i tako svih 7 dijelova tijesta, to jest loptica razvaljati i stavljati jednu na drugu, s tim da zadnju, sedmu lopticu ne premazujete maslacem.
Potrošite pola maslaca na jednu polovinu tijesta, pa isti postupak napravite i s drugom polovicom.
Kad ste sve razvaljali i namazali, tijesto ostavite na stolu da odmori 20 minuta pokriveno kuhinjskom krpom (za to vrijeme pripremite nadjev).
Kad se tijesto odmorilo, od prve "hrpice" od 7 loptica, razvaljajte jednu veliku koru debljine 0.5 cm i podijelite tijesto tako da dobijete 24 - 26 trokutića .
Na svaki trokutić stavite nadjev po želji (sir, šunka ).
Kiflice ostavite da odmaraju sat vremena na toplom pokrivene kuhinjskom krpom. Nemojte ih jako stiskati jedne drugima jer će se uduplati tijekom pečenja.
Kad su odstajale, premažite ih žumanjkom, po želji posipajte sa sezamom i pecite ih na 180 stupnjeva nekih 30 minuta (ovisi o pećnici).